Těstoviny antica pasta
Lahodné a prvotřídní italské těstoviny, které potěší chuťové buňky. Existuje spousta receptů, jak tyto těstoviny připravit. Uvařte si doma svou vlastní Itálii a zavzpomínejte na letní dovolenou.
Extra panenský olej s bazalkou
Extra jemný olivový olej ochucený bazalkou je skvělým dochucovadlem nejrůznějších zeleninových salátů ale i těstovin. Dodá jim mírně kořeněnou a svěží chuť. Výborně se také hodí na zakápnutí mozarelly a rajčat.
Pesto rosso
Pesto rosso je studená italská omáčka připravovaná podle tradiční receptury. Vyrábí se hlavně z čerstvé bazalky, sýru parmazánu a pecorina, česneku a prvotřídního olivového oleje. Skvěle dochutí jakýkoliv druh těstovin.
Pesto alla Genovesa
Pesto alla Genovesa je italská omáčka zelené barvy vyráběná hlavně z bazalky. Slouží jako dochucovadlo k těstovinám, nejčastěji ke špagetám. Pesto je ale docela chuťově silné, proto začněte raději na slabších dávkách a přidávejte. Budete překvapeni, jak snadno a skvěle dokáže pesto dochutit vaše těstoviny.
Bianco
Lehce šumivé italské víno se sladkou chutí, která potěší všechny mlsné jazýčky. Slámová barva působí velmi esteticky.
Červené nebo bílé italské víno
Další součástí dárkového italského koše je lahev italského vína dle vašeho výběru. Oba druhy vína jsou samozřejmě jakostní, skvěle chutnají. Červené víno skvěle podtrhne chuť masa, bílé víno je vhodné pro vytříbené jazýčky.